Historisch Limmen

Educatie bij Stichting Historisch LimmenDe stichting ontwikkelt op verzoek lesmateriaal voor kinderen van de basisschool of van het voortgezet onderwijs.
Naar aanleiding daarvan worden in het museum rondleidingen en informatieve lessen gegeven.
Het archief bevat kaarten, foto’s, boeken en artikelen, die voor werkstukken gebruikt kunnen worden.
De stichting wil kinderen zo breed mogelijk kennis laten maken met het museum en zijn mogelijkheden.

De groepen 3 en 4 van basisschool “De Kerkuil ” kregen bij het project “Tijddetectives” een rondleiding in het museum en een uiteenzetting over archeologische vondsten uit Limmen en nabije omgeving.

De groepen 5 en 6 openden hun project “Hoe leren wij? ” in het museum met een korte documentaire vanaf de eerste school in Limmen tot aan de school waarop ze nu zelf zitten.
Met een inktpot, kroontjespen en inktlap werd ervaren hoe men vroeger leerde schrijven.

foto foto foto
klik op de foto's :

Buiten werden spelletjes van vroeger gespeeld; tollen met een houten tol en zweep met leren veter, steltlopen, kaatsenballen enz.

Het thema over de Tweede Wereldoorlog wordt jaarlijks behandeld voor de groepen 7/8 van de basisschool.
Tijdens het bezoek aan het museum wordt een film vertoond van de mosquitos’s en wat er rondom Limmen ten tijde van WOII is gebeurd. Ook komt de leskist met o.a. voedselbonnen en anderen voorwerpen uit WOII aan bod.

Aansluitend volgt een bezoek aan het graf van de omgekomen vliegeniers en op 4 mei wordt door enkele leerlingen een krans bij de graven gelegd.