Historisch Limmen

Historische Boekwerken

In de boekenkast van Stichting Historisch Limmen, bevinden zich diverse naslagwerken over de geschiedenis van Limmen. Een aantal zijn ook door Limmers geschreven. Zoals Heren en Burgers door Henk Brandsma, de Protestantse kerk, Hofstede Dampegeest en Boerderijen door Cees Druijven. Diversen boekjes over bedrijven in Limmen en nog heel veel meer. Deze boeken zijn allemaal ter inzage tijdens onze openingstijden. Daarnaast zijn er boeken die wij nieuw of 2e hands verkopen. Een voorbeeld hiervan is het boek over de firma Driessen. Het verteld over het ontstaan en vervolg van het familie bedrijf. De opbrengst (€ 10,00) van het boek komt volledig naar ons.

Driessen


Bollendorp Limmen Toen & Nu
Dit is een nieuw boek over de opkomst en teloorgang van de bollencultuur in Limmen, geschreven door Henk Brandsma. Het is een goed leesbaar “publieksboek” geworden voorzien van vele prachtige foto's. Henk heeft in zeventien jaar alle informatie voor het boek verzameld.
Voor slechts € 25,00 is het boek te koop bij Stichting Historisch Limmen.
bollendorp


Daarnaast hebben we boeken van Cees Druijven te koop.

De Protestantse Kerk te Limmen De Hofstede Dampegeest

Ook zijn er boeken die wij 2e hands verkopen.

2e handsboeken

Mocht u boeken hebben die interessant voor Historisch Limmen zijn, bijvoorbeeld genealogie van families, familie verhalen, bedrijven, algemeen over Limmen, houden wij ons graag aanbevolen.

Yvonne Donker Archief