Historisch Limmen
fotografie

Fotowerkgroep

fotogroep1
De fotowerkgroep bijeen op de bovenverdieping van het schoolgebouw.

De fotowerkgroep is een van de langst bestaande werkgroepen van onze vereniging. In de begin jaren heeft Kees Beentjes zich bezig gehouden met het reproduceren van foto’s. Met de komst van de computer heeft Kees zich teruggetrokken. De werkgroep heeft in de afgelopen jaren een grote verzameling aangelegd. De collectie is een onuitputtelijke bron voor het verzorgen van de jaarlijkse donateuravond en samenstellen van tentoonstellingen.

Meer dan 9000 foto’s zijn digitaal en opgenomen in een database om voor belangstellenden toegankelijk te maken. De verzameling is zeer divers; groepsportretten, schoolfoto’s, luchtfoto’s, gebouwen en festiviteiten, veel is er te vinden. Al deze foto’s zijn stuk voor stuk unieke tijdsdocumenten, waarin Limmen en haar inwoners op een bepaald moment in de geschiedenis zijn vastgelegd.

De werkgroep richt zich met haar activiteiten niet alleen op historische fotografie, maar ook op de huidige ontwikkelingen. Veranderingen in het dorpsbeeld, door bijvoorbeeld afbraak, nieuwbouw en restauratie, worden zoveel mogelijk vastgelegd. Op deze manier hoopt stichting Oud Limmen een uitgebreid beeldarchief op te bouwen. Door foto’s van verschillende periodes te vergelijken, kan men pas goed zien wat er zoal veranderd is.

Stichting Oud limmen is op zoek naar foto’s en filmmateriaal van gebeurtenissen, gebouwen en personen uit limmen. De bedoeling is de foto’s te digitaliseren en te behouden voor de toekomst. Heeft u foto’s en wilt u deze laten scannen kom dan langs tijdens onze openingsuren.

Peter Valkering